Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Συναυλίες για τα 90χρονα του Μικη Θεοδωρακη στην Φινλανδία


Η διάσημη Φινλανδή Τραγουδίστρια  Arja Saijonmaa   πραγματοποιεί  συναυλίες στην Φινλαδία  τιμώντας τα 90στα  γενεθλια του  Έλληνα  Εθνικού   Μουσικοσυνθέτη  Μίκη Θεοδωράκη.
Η Arja  συνεργαστηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη από φοιτηρτια και αγνωστη ακόμα  συμμετειχε σε πολλές συναυλιες που έδωσε ο Ελληνας Βαρδος της Ελληνικής Μουσικής σε ολοκληρη την Ευρωπη και όχι μονο στην δεκαετια του 70.
Οι συναυλίες αφιερωμα στον Μίκη   της  Arjas  Saijonmaa  άρχισαν απόψε απο το Λάχτι στο Διεθνούς φήμης   Sibeliustalo.Στην διαρκεια της συναυλιας    οπου καταχειροκροτήθηκε απο εκατονταδες Φινλανδούς  και οχι μόνο ,ερμηνευσε τραγουδια του Θεοδωρακη σε πολλες γλώσσες οπως Φινλανδικά Γαλλικα Σουηδικά αλλά και Ελληνικά .Προβληθηκαν επισης και σκηνες απο την συνμμετοχή της διασημης τραγουδίστριας  σε συναυλίες του  Μίκη Θεωδωράκη αλλά και οπτικογραφημένο μυνημα του  προς το κοινό.
Συναυλίες θα πραγματοποιήσει  μεταξύ άλλων   στις πολεις  Mikkeli  15.03. 2105 Hämeenlιnna  17.03.2015 Turkku 19.03.2015, και Helsinki 20.03.2105 .

Για το  Tilley’s News                 

A.Τίλλευ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου